neljapäev, detsember 08, 2005

Eelmisel nädala toimus kauaoodatud külastus. Nimelt käis mul külas mu kallis emme. Kõik sõprade senised külastused on olnud suurepärased, kuid kui emme ikka külla tuleb, see on midagi erilist. Ma väga pabistasin selle pärast, sest ta siiski lendas ja reisis täiesti iseseisvalt ja pidi terminali ja lennukit ja firmat vahetama. Aga ta tuli täiesti probleemitult toime ja jõudis veel koju ka. Nii, et ei ole midagi vaja muretseda. Tema siia saamine oli suht keeruline, selleks pidi kasutama erinevaid veenmis-, ähvardamis-, palumise- ja muid kavalustehnikaid. Kuid siiski õnnestus ta siia saada. Ja kohe vägaväga tore oli. Sai niisama oldud ja lobisetud ja teatris käidud ja linnaga tutvutud. Ja lisaks käisime turul, mis temaga koos oli ikka hoopis teine asi, sest ta teab nendest kohalikest delikatessidest väga palju. Lisaks ostsime värsket kala ja ma õppisin esimest korda värsket kala puhastama ja kalasuppi tegema. Ei ole üldse keeruline. Nii, et ma tundsin end tõesti pisut totu tütrena. Lisaks sai tütrele muretsetud soe jope, sest ta ju jooksis nagu hilpharakas ringi suvejopega ja nii võib külmetada ja põiepõletiku saada. Nüüd on soojus ka minu keha ümber. Lisaks on mu kapis imehead kohupiima kooki (muuseas on see siin olematu nähtus. Üldse see siinne koogikultuur on selline palju kreemi ja kunstvärvi), mulgikapsaid, sülti ja paljupalju kommi ning sokolaadi. Kommid on muidugi eranditult Kasekeses. Kui ta üks päev enne ütles, et tal on kommikott ostetud, siis käis peast läbi mõte, et ainult üks kott. Tavaliselt saan ikka 2 või 3 kotti. Aga kui kott kohale jõudis, siis oli nagu jõul kohe, sest kott oli terve kilo ja seega palju kommi. Lisaks on mul nüüd palju eestikeelset naistelektüüri ja värske Kroonika ja Su doku raamat. Kahju, et emme nii kiiresti ära läks, kuid selle eest olid meil ülitoredad päevad! Selliseid võiks rohkem olla ja Eestis on sellist kvaliteetaega kuidagi keerulisem tekitada. Mul lihtsalt on maailma kõige parem emme!

Ja lisaks täna vihastasin taas siinse töötegemisviisi peale. Tähendab seda viisi ei olegi. Kellelgi justkui ei ole üldse huvi ja keegi midagi ei tea ja kui seletades ütled, et aga selle arutamiseks meil ju koosolek oligi ning sellest rääkisimine. Siis sellele täiesti sobiv vastus oli, et rääkisime jah aga see ju lähen meelest ära ja seega oleme jälle alguses tagasi. Oeh, ma ei tea kuidas siin mingid asjad liiguvad või tehtud saavad. Eks ma võtan asja rahulikult ja annan endast parima, kuid üle varju hüppama ei hakka, sest siis võib hulluks minna.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Meil siin Venemaal on ka oma vene syteem tootamiseks. Venelased on selle yle ise vaga uhked ja ytlevad, et eurooplased sellest nagunii aru ei saa aga eurooplased peavad seda aktsepteerima, muidu nad ei saa siin midagi tehtud. Minu meelest on see aga yks hirmus ajaraiskamine see nende systeem. Aga minusugusele eurooplasele kehtib siin Venemaal vanasona: 'vait olla ja edasi teenida'